311406758_507436674726270_2826495951335760817_n

Колко важна е професионалната снимка?

Колко важна е професионалната снимка?

Инвестицията в професионално заснети кадри все още не се възприема като задължителен елемент от личностния имидж в бизнес среда. А трябва. Представителността, която един хубав, професионално заснет кадър осигурява, е неоспорима. В бизнеса вниманието към детайлите се цени, а още повече се цени отношението към времето.

Независимо дали е за профил в LinkedIn или друга социална мрежа, добрият кадър може да впечатли, но може и да „огорчи“ имиджа на даден човек. Винаги съветвам клиентите и студентите ми да внимават с какъв кадър се представят в общественото пространство и какво послание оставят с него. Често давам пример с абсолютно неуместните „изрезки“ от общи снимки или фон сватбено или друго тържество.

Отделно, заетите хора, които на фона на заетостта си, трябва да намерят време и за публични изяви, невинаги имат времето да откликват на покани за снимки, свързани с дадено интервю. А също така отсъства гаранцията, че човекът ще успее да се подготви достатъчно добре и че ще бъде удовлетворен от снимките, които ще се получат. Затова и препоръчвам личната инвестиция в професионално заснети 10 кадъра веднъж на една или две години. Така разполагаме с портфолио, което създаваме еднократно и предоставяме при необходимост, пестим време и усилия за спорадични кадри и заснемания, които пък са свързани с време и допълнителни инвестиции в грим, прическа и подготовка.

Избраните лично фотограф, гримьор, фризьор, студио, фон, облекло и визия, не само осигуряват добър фотос за профилна снимка, но и представителност при всяка изява.

Инвестиция в себе си, която си заслужава!

Тази година избрах да се доверя на Костадин Кръстев за нов поглед и нови фотографии.

За грима ми отново се погрижи Джули Ангелова. Йордан Петров и Hairshop се грижат за моята коса вече почти 28 години. 

Сестрите ми, екипът ми и моите добри приятели са така необходимият коректив и помощници при селекцията.