viber_image_2019-06-19_12-32-23

Писмо до сестра ми за абитуриентския й бал

Абитуриентските балове преминаха и тази година шумно и цветно, но е време за нови хоризонти след завършване на гимназията. На помощ идва писмото на доц. д-р Даниела Илиева, което пише до сестра си Никол за абитуриентския й бал. Професионален трейнър-консултант по бизнес етикет и международен протокол, акредитирана от EUROPROTOCOL – The European School of Protocol (Брюксел), сертифициран трейнър по невро-лингвистично програмиране (НЛП) и коучинг, преподавател във ВУЗФ – Университет по финанси, бизнес и предприемачество и корпоративен обучител, профилът на Даниела Илиева включва богат опит в бизнес комуникации, имидж мениджмънт, публични изяви и говорене пред публика, междукултурна комуникация, презентационни умения, личностен и корпоративен коучинг. Aкредитирана е от Международната НЛП Асоциация, Американския НЛП Борд, Американския Борд по Хипнотерапия, както и от Европейския консул по менторство и коучинг. Публикуваме без редакционна промяна писмото, предоставено от Даниела Илиева.

***

Скъпа Никол,

Скъпа сестричке,

Дойде и този ден – денят на твоя абитуриентски бал. Затваря се вратата на гимназията и се отваря портата на пълнолетния живот. 

Искам да ти пожелая толкова много неща! 

На първо място – бъди здрава! Здравето е грижа и любов към себе си, хубава храна, споделена с верни приятели и добра компания. Здравето е разходка край морето или в планината. Здравето е забавления и споделена радост, секс, любов и смях! Постарай се да бъдеш здрава и да се наслаждаваш на всеки миг от този прекрасен живот!

Искам да ти пожелая време. Време да се запознаеш със себе си и да се научиш да слушаш сърцето си. То ще ти говори най-истински. Слушайки сърцето си, ще откриеш най-добрата версия на теб самата. А смисълът на този живот е това – днес да бъдеш по-добра от твоето вчера, а утре – по-добра от днес. 

Пожелавам ти мечти. Мечтите искат време – време да ги измечтаеш (слушайки сърцето си) и време да ги реализираш. Мечтите искат също постоянство, сила, мъдрост, енергия, вяра в доброто и упование на вселенските закони. 

Пожелавам ти да се научиш на егоизъм. Но не себичен и вреден, а здрав и полезен егоизъм. Онзи, който те кара да обичаш първо себе си, да поставяш себе си на първо място и да осъзнаваш, че ако ти не се обичаш и не си добре, никой около теб няма да е в състояние да те обича и да бъде добре. Помни все пак, че си жена и че някой ден ще станеш майка. И че точно заради това, е добре ние, жените да оставим доза мекота и умение да се раздаваме безгранично и с любов… 

Пожелавам ти да научиш най-важното за себе си, а именно какво те зарежда и какво те разрежда. Всичко, което отнема от твоята енергия, нека не бъде част от живота ти. Обгради се с хора и неща, които ти носят одухотворение, положителни емоции, смях, лекота, пълнота в сърцето и смисъл на съществуването ти точно в този миг. Защото във всяко преживяване има стойност и нещо ценно.

Мога да ти обещая, че най-хубавото сега започва – нови запознанства, сладки предизвикателства, открития за света и за теб самата! Благородно ти завиждам за предстоящите студентски партита и вярвам, ще намериш чар дори в безсънните нощи на учене за изпити. 

Но най-хубавото предстои в пътешествията на духа ти, в трансформацията ти от малко момиче, което напускайки семейната градина, ще открие жената в себе си, разхождайки се из красиви паркове и гори. 

Хубавото ще идва с всеки ден, в който ще научаваш колко много всъщност знаеш и колко много още имаш да научиш… 

Помни, че този живот принадлежи на смелите!

Помни, че ти държиш волана на живота си!

Помни, че е готино да си важен, но по-важно е да си готин!

На добър час!

Честито дипломиране!

С обич,

Твоята сестра