article__2b5efa3844904b5d336a60d69cac4deb

Забранено за мъже

Има една специална магия. Магия, която завладява, омагьосва, кара
мъжа да се стреми към подвизи и да прави чудеса за една жена. Кое
е това, което прави някои жени неустоими, желани, обичани и търсени? Коя е разликата, която прави разликата?

Красотата ли привлича? Красотата е до време. Това и баба го знае и ни е учила да не разчитаме на това. Богатата душевност ли е разковничето?

Душата иска грижа и баланс, тя търси и намира, но дали душите се намират случайно или съдбата има своя „случаен“ принос. Непрестанно развиващият се ум ли запленява? В днешния еманципиран свят жените не са ли прекалено силни така или иначе, за да се натрапват още повече със силата на ума си?

Може би е енергията? Онази специална енергия, която обкръжава жената и кара околните да искат да се докоснат до нея. Тази култивирана енергия, която съвместява грижата за физическото тяло, развитието на ума и обогатяването на душевността. Може да бъде разграничена два вида енергия – тази, с която преживяваме, и енергията, която излъчваме. Излъчваната енергия е тази, която ни пази като щит, но и прави нашата компания желана, търсена и омагьосваща.

В книгата си „Изворът на женската сила“ Лариса Ренар разделя жените и мъжете в няколко взаимно търсещи се и взаимно изключващи се типове. Дали ще приемем това за закономерност зависи от нас, но си струва да ги разгледаме, съпоставени един с друг и да направим наш собствен експеримент. „Енергията управлява света, привлича и задържа. Слънцето е концентрирана енергия и благодарение на нея привлича планетите. Жената също е сгъстена енергия и благодарение на нея привлича мъжете, като магнит привлича възможности, пари, полезни познанства… Обикновеният човек получава енергия благодарение на жената“. Лариса Ренар базира типовете на база енергиите, които ги управля-ват, а те са основани на природните сили земя, вода, огън и въздух. „Земята ни дава практичност и устойчивост, умение да виждаме детайлите и да поддържаме чистота и ред, умение да бъдем конкретни и разсъдливи. Водата ни дарява с емоционалност и чувствителност, със състрадание, с умението да се осланяме на чувствата си, въпреки логиката. Огънят ни дарява с творчество и въображение, с умението да фантази-раме и да изобретяваме, със способността да виждаме скрити възможности, които се крият във всяка нова крачка. Въздухът поддържа в нас способността да анализираме и да разсъждаваме, да се вдъхновяваме и да строим системи, да бъдем волеви“

Последователите на астрологията ще открият още по-вече смисъл в силата и влиянието на тези стихии върху енергията, която носим. Астрологичните знаци също са разделени според стихията, която ги управлява: земни – козирог, телец и дева, водни – рак, скорпион и риби, огнени – овен, лъв и стрелец, въздушни – близнаци, везни и водолей.

Четирите роли, които жената въплъщава – любовница, кралица, момиче и домакиня, също се разпределят според енергиите, които ги управляват. (таблица1)

За да има успех сред мъжете, една жена трябва да съвместява успешно и четирите роли, като придава превес на ролите, с които би могла да привлече мъжа. Осъзнавам, че съществува огромен риск да си навлека гнева на върлите феминистки, заради опасността да възприемат тази статия като предателство към женския пол. Но това е статия за обмена на енергии, за силата и енергията на жената и как тя би могла да използва това в своя полза. Според Лариса Ренар във всеки мъж присъстват всички стихии, но само две доминират и от тях зависят качествата и способностите на мъжа. Всеки две водещи стихии формират категория. Представяме ги в таблицата, в която също включваме и ролите, които мъжът търси у жената според енергиите, които го ръководят и силите, които му липсват. Съществува компенсаторна функция в природата и обменът на енергии е най-добрият пример за това. (таблица2)

Не знам дали жената прави мъжа и дали мъжът е наистина толкова зависим от жената. Вярвам в енергията и в силата на мисълта, в позитивното мислене и в личностното развитие. Затова вярвам, че ако жената се развива, изпълва потенциала си, постави си за цел да открива нови хоризонти в себе си, чувства се реализирана и се обича и цени, то тогава тя привлича същото и от външния свят – любов, обожание, възможности за развитие, ви-сока оценка и признание.

И да, трудно е да се съвместяват многото и различни роли на жената – да бъдем и атрактивни любовници, и добри и грижовни майки, и предани и търпеливи съпруги и домакини, и не на последно място – завладяващи кралици, които излъчват сила, достойнство, мъдрост и класа. Но не е ли това най-красивото и прекрасно нещо, присъщо на жените – умението да се въплътяваме в много и различни роли, да играем умело на сцената Живот.Пожелавам ви да се превърнете в най-доброто „себе си“ и да привличате най-доброто, което (по)желаете.